Om oss...!

Hvem er vi....??? Jo, vi heter Anne-Christin og John Eivind og bor på Vallset på Hedmarken.
Vi er ganske ferske når det gjelder Shih tzu, men ikke når det gjelder hund.
Jeg, Anne, har drevet med hund på div plan i 32 år, har studert endel og tatt noen kurs.
Bla avl, oppdrett, genetikk og lydighet. Vi ville ha en del kunnskap før vi startet som "oppdrettere".
Før jeg fikk Shih tzu synes jeg utstilling var noe tøv og at hunder under knehøyde, ikke var noe særlig.
Noe av dette har jeg endret syn på. Utstilling er en artig og sosial hobby.
Fortsatt mener jeg at premiering på utstilling ikke er det mest avgjørende når det gjelder
kvaliteten på hundene. Men klart det er morro og gjøre det bra.
Det nye for oss med Shih tzu var dette med pels og må inrømme at jeg ikke var/er den beste på den fronten,
men det går framover. Og jeg har fått/får mye hjelp og tips på veien.


Dette er tatt fra inngangsdøra, bor vi i skogen.... eehh jepp..

Vi kjøpte vår første Shih tzu i februar 2003, den lille nydelige skapningen vi da fikk i hus bar navnet Fernando. Det gikk ikke lang tid før vi utvidet familien med en Shih tzu til, denne døpte vi Baltasar.

Vi bestemte oss når vi fikk Fernando at vi skulle stille han, lite viste vi da at vi skulle bli hektet og bitt av basillien. Vi har reist mye rundt på utstillinger, truffet mange kjempekoslige folk og dette har blitt en livsstil som vi elsker. Vi har også med stolthet fått stilt fram Fernando til Champion, han er vår første NUCH, noe vi er utrolig stolte og glad for. Håpet og målet vårt er å få fram flere gode hunder. Noen av hunder trives i utstillingsringen, andre ikke.. Vi har begge typer og vil ha hunder med godt gemytt som er sunne, friske og glade. Det er det viktigste tross alt, at hundene har det bra og at de valpene som blir solgt får et godt hjem og et herlig liv, enten de er til kos eller utstilling.

Vårt første valpekull hadde vi i jula, 2003... Det var et delingskull med Maja... Når tispa skulle føde, dro vi i full hast til Unni, Maja var allerede på plass. ;-) Det ble en lang natt og valpene kom dagen etter. Etter den gangen har det vært mange våkenetter hos Unni, dette måtte jo læres. Mange nurk kom til verden i erfarende hender. Jeg fulgte nøye med og lærte mye.

Så neste gang, skulle jeg prøve sjøl...
Når vi ventet neste kull, ble det hektisk i heimen, to tisper ventet valper samtidig. Da kom Ritha for å hjelpe til, vi ventet og tispa presset og presset... Dyrlegen var kontaktet og vi var klare... Så var fødselen i gang, 02.30 kom første valp.. Noe så fantastisk. Ritha måtte på jobb, så hun dro... Siste valp kom rett etter hun dro, 06.05. Det ble 6 herlige nøster.
Vi var stuptrøtte og John Eivind la seg... 09.45 startet neste tispe, så han kom opp i en fei og vi var igang igjen. Nok et delingskull med Maja... Jubelen sto i taket da det kom ei sort tispe, noe Maja har ønsket seg LENGE... endelig kom hun.. Ikke nok med det, ei sort/hvit ei til "farmor" Ritha også.. Lykken var fullkommen... Det ble 5 valper til... 11 tilsammen... Jeg var ikke så lite stolt , jeg hadde greid det... ;-) Nå synes jeg at jeg kunne kalle meg "oppdretter"... Fikk også ros av "min" oppdretter, Unni... Hun var opptatt i fødsel selv, så det var mange valper som kom til verden det døgnet.... Må jo innrømme at det var noen telefoner og meldinger den natta til Unni...

De første fødslene i egen heim er noe av det mest fantastiske jeg har opplevd, kontakten tispa og meg imellom, øyenkontakten og de tilitsfulle blikkene, varmer ennå om hjertet... Noe av det herligste jeg har vært med på, utenom å bli viet til verden beste mann... ;-)

Flere av våre hunder kommer fra Cingaro`s Kennel, så en kjempetakk og mange klemmer til Unni. For mange herlige hunder, gode kunnskaper, vennskap og mye lærdom.... ;-)

Vi er med i NMK avd Hedmark. Der har vi blitt kjent med mange trivelige hundefolk. Vi har et utrolig godt miljø her på Hedemarken. Et av høydepunktene i uka er treningene på onsdager.

Vil du komme i kontakt med oss treffes vi på tlf. 62 58 34 13 eller mobil 41 52 37 19
eller hvis du vil sende oss en mail kan du gjøre dette
her