Hvem er vi … ?

 

En herlig og stor familie på 7 bestående av meg og Svein samt dette begrepet ”mine og dine barn” ved navn  Lene, Carina, Ronnie, Nina og Niklas, hvorav opptil flere av dem forlengst har forlatt redet. Svein og jeg møttes i 2007 etter at vi begge hadde blitt såkalte ”aleneforeldre”, slo sammen våre pjalter og flyttet inn i nytt hus i Brumunddal juli 2008. Det er noe som heter: ”one big happy family”……..

Svein sin schäfer Kaily fulgte også med på lasset.

 

Siden jeg fikk min første hund i 1965, som for øvrig var en tricolor Collie, er det mange firbente venner som har tilbragt sine liv sammen med meg/oss. Nemlig 2 Schäfere, 4 Sankt Bernhardshunder, samt 1 Bichon Frise som for øvrig var Nina sin kosebamse.

 

Der det er hjerterom er det husrom sies det. Det er vel derfor at også hesten Sjur Per som var Lene sin hobby,  kaniner, hamstere, papegøyer  og en del kjære Shih Tzu’er som nå er borte tilbragte sine år sammen med oss.

 

Ingen lever evig, heller ikke ens aller beste venn, dessverre. Ikke kan de erstattes heller, men de gode minnene lever videre.

 

Uansett, den som er dyreglad må bare fylle huset med nye venner etter hvert som de gamle faller ifra. Dette har resultert i at husstanden i dag består av opptil flere Shih Tzu og en Schäfer.

 

Interessen for utstilling våknet for alvor etter at Shih Tzu nr 2 kom i hus, men det var dette med pels da. Enkelt var det ikke, med det resultat at jeg fikk overta ei tispe fra Chervedina’s kennel, Su-Sie, ei tispe på 5 år, som var ei herlig jente i full utstillingspels. Su-Sie hadde mange bra meritter men noe cert hadde hun aldri fått i løpet av disse 5 årene.

 

Det ordnet vi raskt Su-Sie og jeg. I løpet av februar til august 2002 var 2 små og ett stort cert i havn og Su-Sie ble norsk utstillingschampion. Dette ble starten på et aktivt liv som utstiller som igjen har gitt meg mye glede så langt, men det har vært dager da påmeldingsavgiften var å betrakte som sløsing med penger. Slik er det for alle, men det er viktig å huske på at uavhengig av bra eller dårlig resultat i utstillingsringen er det samme hund som tusler ut av ringen som inn i ringen. Det meste av tiden vi tilbringer sammen består av sosial kos.

 

Etter hvert våknet interessen for avl. Kanskje skulle vi prøve å sette noen herlige nurk til verden her hjemme ? Enebolig med stor hage  i Løten gav oss muligheten som vi nå bygger videre på i nytt hus med stor hage i Brumunddal hvor hundene boltrer seg med godt utsyn over Mjøsa.

 

Dette resulterte i eget kennelnavn ”Juhua’s” som er det kinesiske ordet for krysantemum. Shih Tzu ble ofte kalt for krysantemumhunder pga den krysantemumliknende pelsveksten i ansiktet som sees best på valper.

 

Den 12.04.2003 ble vårt første kull født, 4 hanner og 2 tisper. Etter dette har vi hatt flere kull hvorav 1 valp fra enkelte av kullene har blitt boende hjemme. De andre valpene har etter hvert flyttet til gode hjem og fått seg ny familie.

 

 

 

De siste årene har også noen av hundene blitt satt ut på fòr til kjempekoselige hundefolk nettopp for å redusere antall, noe som har gitt hundene og oss en bedre hverdag.

Vi blir aldri og vil ikke bli noen oppdretter av dimensjoner. Et kull i ny og ne er vår bane i et lite og trygt hjemmemiljø.

 

Vi har i dag et knippe av gode Shih Tzu-venner som vi setter stor pris på og som vi forhåpentligvis kommer til å ha mye glede av og med i årene fremover både med tanke på vennskap og arbeidet med å finne gode kombinasjoner for videre avlsarbeide…

 

Velkommen til hjemmesiden vår, ta gjerne en titt ;-) Ritha